XR Wetenschappers

xr-wetenschappers-website
xr-wetenschappers-facebook
xr-wetenschappers-twitter
xr-wetenschappers-email
xr-wetenschappers-instagram

Er is grote behoefte aan activistische wetenschappers!


Maak jij je net als wij grote zorgen over de gevolgen van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit en ben je wetenschapper?  Meld je dan vandaag nog aan bij XR Wetenschappers.


Er zijn in Nederland een groot aantal wetenschappers die zich ontzettend zorgen maken over het uitblijven van de benodigde actie en zich boos maken over bijvoorbeeld de miljarden aan fossiele- en biomassasubsidies die de overheid jaarlijks verstrekt aan vervuilende bedrijven. Je staat er dus niet alleen voor!


Samen kunnen we tot actie overgaan. 

Wij willen graag samen met jou optrekken voor een gezonder Nederland, bescherming van de natuur & biodiversiteit, een veilig klimaat en daarmee een toekomst om naar uit te kijken. Je kunt je zowel aansluiten bij een lokale XR groep bij jou in de buurt en bij deze XR Wetenschappers groep. Deelnemen aan een lokale groep is aan te bevelen als je mensen wilt leren kennen uit je eigen buurt.


Scientist Rebellion is een internationale beweging van wetenschappers die zich grote zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis en van mening zijn dat de wetenschappelijke gemeenschap de verantwoordelijkheid heeft om naar voren te treden en zich aan te sluiten bij de voorhoede van de klimaatbeweging. Het is een zusterorganisatie van Extinction Rebellion, en respecteert haar principes en waarden.


In de XR wetenschappers groep zitten collega's uit het hele land die elkaar ondersteunen, samenwerken en van elkaars successen leren. Als wetenschappers luiden wij al tientallen jaren de noodklok over de klimaatcrisis. We schreven brieven, ondertekenden petities en gaven lezingen. Maar regeringen hebben geen acht geslagen op onze waarschuwingen, en jaar na jaar zijn de emissies blijven stijgen. We begeven ons op onbekend en beangstigend terrein. “Elk verder uitstel van gecoördineerde actie”, zoals het laatste IPCC rapport opmerkt, “zal een korte en snel sluitende kans missen om een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veilig te stellen”.

Check onze website voor up to date informatie en komende evenementen.

Wij moeten het verschil gaan maken. Sluit je aan!


Waarom moeten we iets doen?

Volgens de uitspraak van de rechter in de Urgenda Klimaatzaak bestaat er een reële dreiging van een gevaarlijke klimaatverandering, waardoor er een ernstig risico bestaat dat de huidige generatie ingezetenen zal worden geconfronteerd met verlies van leven waaruit een verplichting volgt om tegen deze reële dreiging bescherming te bieden.


Urgenda Klimaatzaak uitspraak