Kappen met Kappen!

Bomenbond Website
Bomenbond Facebook
Bomenbond Twitter
Bomenbond Email
Bomenbond Instagram

Red de honderden oude robuuste eiken!


Vorig jaar voerden we campagne om het Sterrebos te redden.  Helaas hielp de Provincie Limburg het grootkapitaal en kapte bijna 7 hectare met 200 jaar oude bomen.


De CEO van VDL Nedcar gebruikte daarbij veelvuldig de toverwoorden 'economie' en 'werkgelegenheid'. Werkgelegenheid betekende dit voorjaar echter weinig voor de CEO, toen hij met een slap sociaal plan het ontslag van duizenden VDL-medewerkers aankondigde.


Red de oude VDL Nedcar eiken  - Kappen met Kappen

De Provincie Limburg heeft hier niets van geleerd en is wederom van plan om honderden oude robuuste eiken te kappen langs de provinciale weg naast VDLNedcar terwijl het weer niet duidelijk is of hier daadwerkelijk wat tegenover staat voor de werknemers. Wij zijn klaar met dit wanbeleid en de destructie van onze natuur.

Jij ook? Kom dan om 10 juli om 17.00 uur bij de brug van het provinciehuis (Limburglaan/Maastricht).


#KappenMetKappen

RED HET STERREBOS!

Op 28 januari 2022 bezetten bosbeschermers het Sterrebos in Limburg, om het te beschermen tegen de kap door VDL Nedcar.


De autofabrikant wil het eeuwenoude bos kappen voor een nieuwe productielijn. Als het aan VDL Nedcar en de Provincie Limburg ligt, worden driekwart van het 200 jaar oude Sterrebos, en een populierenbos, gekapt. In een tijd van klimaatverandering en een biodiversiteitscrisis moeten we er juist alles aan doen om bestaande bossen te behouden! 


Red het Sterrebos - De bezetting van het Sterrebos Youtube Video
Red het Sterrebos Nieuws

De Klimaatcoalitie is solidair met de actievoerders & bosbeschermers van het Sterrebos in Limburg en verzoekt de betrokken partijen om af te zien van de kap en de mensenrechten van de actievoerders te respecteren.

Wil jij deze actie ook steunen? 


Waarom zijn wij tegen de kap van het Sterrebos?

We moeten klimaatverandering tegengaan en biodiversiteit herstellen. Het kappen van een oud bos voor een mogelijk financieel gunstigere variant van een autofabriek staat daar haaks tegenover. Het Sterrebos is een uniek, rustig, verwilderd bos. Omdat het niet wordt onderhouden en er geen paden doorheen lopen is het een veilige plek voor ree├źn, dassen, vleermuizen en broedvogels en nog meer (beschermde) diersoorten. Veel van de bomen, vooral eiken, zijn al 200 jaar oud.


Wij verzoeken;

  • VDL Nedcar, om per direct af te zien van de kap van het Sterrebos.
  • Provincie Limburg, om VDL Nedcar te manen om af te zien van de kap van het Sterrebos.
  • Burgemeester van Sittard, Hans Verheijen, om de rechten van de actievoerders te respecteren en VDL Nedcar te verzoeken om af te zien van de kap van het Sterrebos.
  • Rivian om alle onderhandelingen met VDL Nedcar te staken totdat het behoud van het gehele Sterrebos gegarandeerd wordt.