KLIMAATALARM

Bekijk de aftermovie van het klimaatAlarm

klimaatcoalitie-video-klimaatalarm-arnhem-2021

Het Klimaatalarm 2021


De verkiezingen stonden voor de deur en het klimaat wacht niet. Vanwege corona kozen we ervoor deze klimaatmars anders te doen. We sloegen met meer dan 35.000 deelnemers het #Klimaatalarm! Op meerdere locaties door heel Nederland lieten we samen één geluid horen om een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid te eisen.


De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?


Laten we de miljardensteun die nu is vrijgemaakt gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken. De overheid geeft miljarden euro’s aan grote vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen. Dit gaat ten koste van gezinnen en kleine ondernemers. De overheid kan ons belastinggeld maar 1 keer uitgeven. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dat moet anders.


Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt zelf te betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten, in binnen- en buitenland. De overheid moet erop toezien dat bedrijven hun verantwoordelijk nemen om te verduurzamen. Op eigen kosten. Wij kiezen mensen boven vervuilende bedrijven.


Wij eisen echte oplossingen en eerlijk herstel. Op 17 maart waren de verkiezingen en op 14 maart hebben  wij van ons laten horen. Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. 


Meer informatie over het landelijke KlimaatAlarm vind je op de website van de KlimaatCrisisCoalitie www.klimaatmars.nl

klimaatcoalitie-video-klimaatalarm-2021-arnhem-de-tijd-dringt-video-edsp.tv